Skip til hoved indholdet

Karen - en trofast lejer og beboerdemokrat

Karen - en trofast lejer og beboerdemokrat

Gå tilbage

I Birkekær i Gislinge sidder Karen og kigger rundt i sin stue – den samme stue i den samme bolig, som hun flyttede ind i for 50 år siden.

Karen Sejerø kommer oprindeligt fra Sejerø, hvor hun er født og opvokset. Faktisk er hendes efternavn erstattet med hendes hjemstavn Sejerø, hvilket fortæller, hvor meget denne lille ø har haft af betydning for hende.

Som 16-årig flyttede Karen til Sjælland, hvor hun fik arbejde, og årene efter blev hun gift og fik 3 børn. I 1974 fik hun tilbudt boligen i Birkekær i Gislinge, hvilket hun ikke ét sekund har fortrudt.

Men for Karen skulle der ske noget mere – at bo i en bolig i VAB var ikke nok. Hun tog beboerdemokratiet helt ind under huden og i 3 årtier var hun afdelingsformand for Birkekær. Ikke nok med det, sad hun i lige så mange år i organisationsbestyrelsen i VAB.

Karen har lagt utrolig meget tid og lige så mange kræfter i VAB – og gør det stadig. Grundet helbredsmæssige problemer har hun de sidste år måtte drosle ned og sidder ikke mere i organisationsbestyrelsen. Hun sidder dog stadig i afdelingsbestyrelsen men har givet ”stafetten” som formand videre til en anden beboer. Alligevel kan hun ikke give helt slip og er derfor blevet valgt som suppleant til repræsentantskabet.

Karen har ikke kun været en aktiv beboerdemokrat – hun har også været en aktiv socialdemokrat med dybe rødder i fagforeningslivet.
Hendes politiske liv går mange årtier tilbage, hvor hun blandt andet har siddet 2 perioder i Svinninge kommunes kommunalbestyrelse og har haft flere bestyrelsesposter i mindre foreninger.

Karen drives af at komme ud blandt andre mennesker og af at kunne gøre en forskel, og det har hun gjort både i foreningslivet, i sit arbejde i fagforeningen men i den grad også som beboerdemokrat i VAB. 

50 år i samme bolig rummer minder fra fem årtier. Masser af minder fyldt med lykke og kærlighed til hendes børn, børnebørn og et nytilkommet oldebarn.
Og med mange gode kræfter lagt i beboerdemokratiet, fylder VAB ligeledes også meget i erindringerne.

Karen tager højst sandsynligt ikke 50 år mere i Birkekær, men hun har absolut ingen planer om at skulle flytte foreløbig. 

Vil du vide mere om beboerdemokratiet?